İlahi İndir, Bedava Dini Programlar ve Bayram Mesajları

İslam’da kadın ve erkek eşit

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İzzet Er, Birleşmiş Milletler (BM) Nüfus Fonu ile yürütülen ”Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması Projesi” kapsamında, kadına şiddetin önlenmesinde toplumsal farkındalığın arttırmaları için din görevlilerine eğitim verileceğini bildirdi.

Er, yaptığı açıklamada, İslam dininin kadın ve erkek açısından hiçbir ayrım gözetmediğini ve her iki cinsi de eşit kabul ettiğini söyledi.İslam dinin, erkeğe tanınan tüm hakları kadına da tanıdığını anlatan Er,”Dinimiz, hayat, mülkiyet ve tasarruf, kanun önünde eşitlik, adaletli muamele görme, mesken dokunulmazlığı, inanç ve düşünce hürriyeti, evlenme, aile kurma, özel hayatın gizliliği, geçim teminatı gibi temel hak ve özgürlükler açısından kadınla erkek arasında bir fark görmemektedir” diye konuştu.

Kadının maddi ve manevi şahsiyeti, kişiliği, malı ve canının çok değerli olduğunu, her türlü hakaret, saldırı ve iftiradan korunması gerektiğini belirten Er, ”Aksine davrananlar için cezai hükümlerin olduğu dini kitaplarımızda, kaynaklarımızda bulunmaktadır” dedi.

-”KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ”-

Diyanet İşleri Başkanlığının, kadınların erkeklerle aynı haklardan yararlanmaları ve toplumsal cinsiyet eşitliği yönünde bir bilinç oluşturmak için çalışmalar yaptığını anlatan Er, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Kadın istihdamının arttırılması, töre cinayetlerini önlenmesi, kız çocuklarının okutulması, kadın hakları gibi konularda faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşlarını takdir ediyoruz. Başkanlık olarak bu amaçla çalışan kurumlarla da işbirliğine gidiyoruz. Uluslararası Af Örgütü ile Kadına Karşı Ayrımcılık ve Şiddetin Durdurulması Projesi, BM Nüfus Fonu ile Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması Projesi yürütüyoruz.”

Kadına Karşı Ayrımcılık ve Şiddetin Durdurulması Projesi kapsamında, 25 din görevlisine atölye çalışması tarzında eğitim verileceğini dile getiren Er, katılımcıların, Medeni Kanun, Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Yok Edilmesi Sözleşmesi (CEDAW), Türk Ceza Kanunu ve kadın hakları tarihi konularında bilgilendirileceğini kaydetti.

Er, BM Nüfus Fonu ile Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması Projesi için Ankara’nın pilot il olarak seçildiğini söyledi. Müftü yardımcılarından imam ve müezzinlere kadar 7 bin din görevlisinin eğitimlere katılacağını belirten Er, amaçlarının kadına yönelik şiddetin önlenmesi için toplumda farkındalık yaratılması olduğunu ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesinde yer alan feminizmle ilgili ifadeler konusuna da değinen Er, şöyle konuştu:

”Kurum olarak kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Yaklaşık 10 bin kadın memur istihdam ediyoruz. Kadın hakları, kız çocuklarının okutulması, töre cinayetlerinin önlenmesi gibi konularda gayret sarf ediyoruz. Bu konuda çalışan kurumlarla işbirliği yapıyoruz. Bu faaliyetleri savunan insanları bizim şu ya da bu şekilde olumsuz nitelendirmemiz mümkün değil. İşbirliği içinde olan kurum böyle nitelendirmez.”

AA

Cum, Ocak 12 2018 » Dini Haberler

Yorum yap. Düşüncelerini paylaş.