İlahi İndir, Bedava Dini Programlar ve Bayram Mesajları

Şehit Olalım ALLAH’IM

 
Senin için yaşamak, Senin için çalışmak ve Senin için ölmek istiyoruz. Bizleri yolunda ölenlerden eyle. Sana layık kul olmamızı nasip et.
Şehadete erdir bizi Ey Sevgili! “Silahla öldürülen nice kimse vardır ki, ne şehittir ve ne de övülmeye değer bir kahraman. Yatağında eceliyle ölen nice kimseler de vardır ki, Allah katında şehittir. (Ebu Nuaym)”

Alaycılığın sonu!!!
İnsanlarla alay eden kimseler var ya, kıyamette onlardan birine cennetten bir kapı açılır. “Haydi gel” denilir. O kişi, kapının önüne varınca, kapı yüzüne kapanır. Sonra başka bir kapı açılır. “Haydi gel!” denilir. O kapıya da ümitle koşar. Fakat yanına varınca, o kapı da yüzüne kapanır. Ve böylece, kapı açılıp kapanma durumu sürüp gider. Nihayet, kişiye cennetten gerçek bir kapı açılır. “Haydi gel, bu sefer gir!” denilir. Ama adam, yine suratıma kapatılır endişesiyle, bu açık kapıya yanaşmaz. (Alaycılığın cezasını, bu şekilde alaya alınarak bulur.) (Ramuz).
Sadaka, belayı defeder
Din kardeşinin yüzüne gülümsemen senin için bir sadakadır. İyiliği emredip kötülükten sakındırman, bir sadakadır.
Yolunu kaybetmiş kişiye doğru yol göstermen bir sadakadır. İnsanların gelip geçtiği yoldan, taşı, dikeni, kemiği, (eziyet verici her türlü nesneyi) kaldırman bir sadakadır. Kuyudan kova ile çektiğin sudan, din kardeşinin kovasına su dökmen, yine senin için bir sadakadır. (Kütüb-ü Sitte).
Eziyet, cihat değildir!
Kim (cihat bahanesiyle) bir evde darlık meydana getirir veya bir yolu keser, ya da bir mü’mine eziyet verirse, onun yaptığı cihat değildir. (Ebu Davud).
Yolun hakkını verin!
İnsanların gelip geçtiği yollarda (caddelerde) oturmaktan sakının. Mutlaka oturacaksanız o zaman yolun hakkını verin. Yolun hakkı ise şunlardır: Harama bakmamak, Yoldan gelip geçen insanlara sıkıntı ve eziyet vermemek, tacizde bulunmamak, Verilen selamları almak, İyiliği teşvik etmek, Kötülükten de sakındırmak. (Ebu Davud).
Efendimiz ortağımız olsun
Birisi diğerine hıyanet etmediği müddetçe, Ben 2 ortaktan üçüncüsüyüm. Biri diğerine ihanet yaptığında, ben aralarından çekilirim. (Ebu Davud).
99’u istiyorum 🙂
Müslümanlar karşılaştıklarında, tokalaşır, birbirlerinin hal ve hatırlarını sorarlarsa, Allah onlara bu halde iken 100 rahmet indirir. Doksan dokuzu, daha güler yüzle ve daha samimiyetle kardeşinin halini ve hatırını sorana, biri de diğerine verilir. (Taberani).
Cömert olmalıyız, cömert…
Cömert, malında olan Allah’ın haklarını ödeyendir. Cimri, malındaki Allah’ın haklarını yerine getirmeyen; Rabbinin verdiğinden, Rabbine karşı cimrilik  edendir.
Hadis (Esbehani).
Bu köşkü de istiyorum:)
Cennette büyük bir köşk vardır. İsmi cömertler köşküdür
Hadis_i Şerif (Taberani).
Cennet için temizlenelim!
İslam temizdir. Öyle ise temizleniniz. Çünkü cennete temiz olandan başkası giremez.  (Taberani).
Allah’ın kızdığı kimse!
Allah’ın en çok kızdığı kimse, düşmanlıkta aşırı gidendir. (Buhari)
Doğru miraslar bırakın!
Müslümanlar arasında sevgi ve dostluk, atadan evlada miras kalır. (Taberani).
Tevazuu seviyorum!
Hizmetçisi (veya işçisi) ile yemek yemek, tevazudandır. (Deylemi).
Önce ahlâk, sonra cömertlik
Allah bu dini Zatı için özel olarak seçmiştir. Dininize ancak cömertlik ve güzel ahlak yakışır. Dikkat edin! Dindarlığınızı bu iki nitelikle süsleyin. (Taberani).
Haydi, doğruluğa!
Başlarına üzücü bir hal geldiğinde sabreden; Kendine nimet verildiğinde şükreden; Haksızlığa uğradığında olaya hoşgörüyle yaklaşarak bağışlayıp affeden; Kendi bir haksızlık yaptığında özür ve af dileyen kimseler… İşte onlar güvenli ve doğru yolu bulanların ta kendileridir.  (Taberani).
Herkese karşı ahlâk!
Allah Teala, İbrahim Peygambere şöyle buyurdu: Ey Halil’im (Dostum)! Yalnız müminlere değil, kafirlere karşı da güzel ahlaklı ol ki, iyilerin girdiği yer (cennete) giresin. (Taberani).
İnsanlara değerini verin!
İnsanlara layık oldukları değeri verin. (Müslim).
İyi iletişim, Allah’ın emri!
Allah bana farzları yerine getirmemi emrettiği gibi, insanlarla “müdara”yı, yani iyi ve güzel geçinmeyi de emretti. (Deylemi).
Elimizdeki anahtarlar!
İnsanlar arasında, iyilik ve hayrın anahtarları şerrin ve kötülüğün kilitleri olan kişiler vardır. İnsanlar arasında şerrin anahtarları, hayrın kilitleri olan kişilerde mevcuttur. Ne mutlu, Allah’ın iyilik ve hayrın anahtarlarını eline verdiği kimselere!… Yazıklar olsun, kötülük ve şer anahtarlarını eline alan kişilere!.. (Ramuz).
Faydalı tavsiyelerde bulunun
Mümin, müminin kardeşidir. Hiçbir şekilde ona olan hayırlılığını (faydalı tavsiyelerini) elden bırakmaz. (İbn-i-Mace).
Kalbimizi Allah’a bağlayalım
Kim kalbini Allah’a bağlarsa, Allah mü’minlerin kalbinde ona sevgi ve merhamet yaratır. (Taberani).
Her rüya anlatılmaz
Bir bedevi Resulullah’a gelerek; Ya Resulullah! Rüyamda başımın koparılıp yuvarlandığını, kendimin de onun peşinden koştuğumu gördüm. Bunun tabiri nedir? Diye sordu. Resulullah Efendimiz ona şu cevabı verdi: Uyurken, şeytanın seninle oynamasını, halka anlatma… (Müslim).
Dokuz büyük günah
Dokuz büyük günah
Şu dokuz şey, büyük günahtır
1- Şirk koşmak,
2- Katillik,
3- Hırsızlık,
4- Ana-babaya isyan,
5- Yetim malı yemek,
6- Zina,
7- Faiz,
8- İffetli kadına zina isnat etmek,
9- Savaştan kaçmak. (Nesai)
Emredilen dokuz şey
Rabbim dokuz şey emretti:
1- Gizli ve açık Allah’tan korkmayı,
2- Öfkeli iken de, adaletli söz söylemeyi,
3- Fakirlik ve zenginlikte de, iktisada riayet etmeyi,
4- İrtibatını kesene, sıla-ı rahim yapmayı,
5- Vermeyip mahrum edene de, vermeyi,
6- Zulmedeni affetmeyi,
7- Susmanın tefekkür olmasını,
8- Konuşmanın zikir ve bakışın ibret olmasını,
9- Marufu emretmeyi. (Rezi

Paz, Temmuz 17 2011 » Dini Mevzular

Yorum yap. Düşüncelerini paylaş.